Concursul de poezie 408

 • by

Update!

Ca urmare a numărului mare de înscriși după atât de puțin timp, am fost nevoiți să facem câteva modificări în ceea ce privește regulamentul concursului (bineînțeles, pentru buna desfășurare a acestuia și pentru a evita întârzieri prea mari). Prin urmare:

1. Se alătură juriului următorii membri:

            – Ruxandra Gîdei, studentă, vlogger de carte (4fără15);

            – Vasile Gribincea, masterand (Studii literare), colaborator revista Contrafort.

2. Se modifică structura workshop-ului de Creative writing într-o întâlnire-dialog cu cei trei poeți din Juriu (Svetlana Cârstean, Radu Nițescu, Simona Popescu). Vor fi și câteva exerciții de scriere, iar lectura poemelor scrise (pe loc) se va face prin sondaj.

3. Se modifică structura Maratonului de poezie. Din cauza numărului mare de înscriși, nu va fi posibil ca fiecare să citească din poemele scrise. În consecință, după primirea textului, juriul va desemna concurenții care vor citi în cadrul acestui Maraton.

Mult succes!

Dacă suntem suficient de atenți, putem găsi poezie oriunde. Și, pentru că studenții de la Litere înțeleg foarte bine ce înseamnă să fii pasionat de poezie, Asociația Studenților de la Litere – Universitatea din București dă startul înscrierilor la prima ediție a Concursului de poezie 408. Tot ce aveți de făcut în acest moment este să completați formularul de înscriere de aici.

Acest proiect este destinat tuturor liceenilor și studenților pasionați de poezie, indiferent de domeniul de studiu. Concursul se va desfășura pe trei secțiuni: liceeni, studenți de la facultăți cu profil filologic și studenți de la facultăți cu profil nefilologic. Pentru a participa trebuie să urmați câțiva pași simpli:

 1. 20-30 noiembrie – completarea formularul de înscriere în concurs. Completarea formularului de înscriere înseamnă implicit angajamentul că veți participa la toate etapele concursului;
 2. 5 decembrie – Workshop online de Creative Writing. La finalul workshop-ului va fi anunțată tematica ediției din acest an;
 3. 5-8 decembrie – Trimiterea poeziilor;
 4. 9 decembrie – Maraton de poezie;
 5. 10 decembrie – Premierea și închiderea concursului.

Juriul de anul acesta este format din:

 • Svetlana Cârstean, scriitoare;
 • Radu Nițescu, scriitor;
 • Simona Popescu, scriitoare;
 • Eli Bădică, editor editura Nemira, coordonatoare a colecției n’Autor;
 • Mihaela Dragomir, studentă;
 • Teona Farmatu, studentă, redactor revista Echinox.

Mai multe informații găsiți în regulamentul de mai jos.

Regulamentul concursului

Regulament-Concursul-de-poezie-408